Turvaa verkossa

inka yhdistää usko ja uhkapelit

Uskonto on iso osa monen ihmisen elämää ja tuo turvaa elämän eri osa-alueille. Keskustelussa Jumalan kanssa ei tietoturvasta tarvitse murehtia, mutta maallinen Jumalan seuraajakin tarvitsee nykymaailmassa nettiä jo arkisten asioiden hoitamiseen.

Valitettavasti meidänkin on myönnettävä, että nykymaailmassa uskonto ja Jumala eivät voi kaikkea estää. Nykyinen teknologia mahdollistaa roistojen pääsyn tavallisen uskovaisen elämään salakavalasti, eikä Jumala asialle voi mitään, vaikka Hän haluaisi.

Jokaisen koti on itselle pyhä paikka ja roistojen sinne tunkeutuminen on väärin. Vaikka Jumala ei tässä asiassa voi vastata rukouksiin, niin jokainen maallinen ihminen voi tehdä itse paljon omien tietojensa turvaamiseksi verkossa.

Tietojen turvaaminen verkossa on tärkeää, koska Jumala ei halua yhdenkään seuraajansa joutuvan kohtuuttomiin vaikeuksiin. Siksi on tärkeää miettiä kotinsa verkon suojaamista. Aivan liian moni luottaa Windowsin omiin suojauksiin, jotka eivät ole riittäviä ja ne ovat osoittautuneet lähes yhtä haavoittuviksi kuin ihminen itse.

Kattavalla tietoturvaohjelmistolla pääsee alkuun

Kattavalla tietoturvaohjelmistolla pääsee hyvin alkuun, kun suojaa omaa tietokonettaan. Yhä useammin uskovaisetkin käyttävät nettiä niin tietokoneella kuin puhelimella, ja näiden laitteiden suojaaminen on tärkeää.

Tietoturvaohjelmistoja on monia erilaisia, joista jokainen voi valita itselleen parhaan. Jumala ei osaa sanoa mikä niistä on paras sinun tarpeeseesi, mutta moni tavallinen ihminen on kokenut avast-antivirus.fi suojaavan tehokkaasti roistoilta. Ohjelmisto suojaa sinua koko ajan, kun joudut liikkumaan netissä. Se estää hyökkäykset ja haittaohjelmien asentamisen koneellesi, joka pitää tietosi turvassa.

Ohjelmisto myös ilmoittaa, jos laitteellesi pääsee livahtamaan inhottava virus tai haittaohjelma, jolla voidaan varastaa tietojasi. Näihin ilmoituksiin kannattaa reagoida, mutta on hyvä muistaa, että ohjelmisto ei vaadi sinulta rahaa. Olet jo ostanut ohjelmiston, joten sinun ei kuulu maksaa siitä lisää. Jos tietokoneesi ilmoittaa viruksesta tai haittaohjelmasta ja vaatii rahaa, on järkevintä käynnistää erillinen laajempi virustarkistus koneella.

VPN estää roistoja näkemästä sinua

Netissä roistot voivat seurata tekemistäsi hyvin tarkkaan. Kaikkea mitä teet netissä voidaan nykyään seurata ja siitä voidaan kerätä tietoja. Tietoja myydään eteenpäin mainostajille ja kaikenlaisille huijareille, jolloin sinun on vaikeampi valita mikä on oikeaa ja mikä väärää.

VPN tekee sinusta roistoille näkymättömän, koska se on yksityinen verkko. Roistot eivät voi seurata tekemisiäsi verkossa, eikä siitä voi kerätä mitään tietojakaan myytäväksi eteenpäin. Tietojen myyminen on kirkon mielestä väärin, mutta emme pysty sitä estämään. Jokainen ihminen voi itse vaikuttaa kuitenkin paljon omien tietojensa säilymiseen turvassa.

Erilaisia VPN-ohjelmistoja on paljon ja sellainen kannattaa ainakin omaan puhelimeensa asentaa. Silloin lomamatkalla pysyy omat tiedot turvassa, vaikka joutuisi turvautumaan ilmaiseen ja avoimeen wifi-yhteyteen. Lisätietoa löytyy: ilmainenvpn.fi.

Kirkko suhtautuu vakavasti tietoturva-asioihin

Myös kirkon on seurattava tätä aikaa ja suojattava omat verkkonsa ulkomaailmaan, ettei monien kirkon jäsenten tiedot pääse kulkeutumaan vääriin käsiin. Kirkko suhtautuu tietoturva-asioihin erittäin vakavasti ja ottaakin sen huomioon kaikessa toiminnassaan. Kirkon ja Jumalan väliseen keskusteluyhteyteen ei suojattua yhteyttä tarvita, mutta kaikkeen muuhun sitä tarvitaan kyllä. Suojattu yhteys ei myöskään estä yhteyttä Jumalaan.

Suosittelemme myös kaikkia kirkon jäseniä suojaamaan oman kotinsa verkon. Vähintäänkin virustorjunta-ohjelmistolla tai VPN:llä. Kirkon mielestä koti on pyhä paikka, jossa ihmisen pitää saada olla turvassa. Nykymaailmassa nähdään kuitenkin paljon kaikenlaista pahaa ja suurin uhka on tänä päivänä näkymätön ja verkossa. Oman kotiverkon suojaaminen on yksinkertaista. Tarvitsee valita itselle sopiva ohjelmisto ja asentaa se koneelle. Kun ohjelmisto on asennettu ja aktiivinen, se huolehtii kaikesta lopusta.