Seurakuntien salibandytoiminta kannustaa nuoria liikkumaan

Seurakuntien salibandytoiminta kannustaa nuoria liikkumaan

Suomen seurakunnat yrittävät parhaansa mukaan edistää lasten ja nuorten hyvinvointia erilaisten urheilumahdollisuuksien kautta. Seurakuntien kerhoissa voi muun muassa pelata jalkapalloa, salibandya ja koripalloa. Salibandy on yksi suosituimmista liikuntalajeista seurakuntien kerhoissa. Tässä artikkelissa pääset tutustumaan siihen, miten seurakunnan salibandytoiminta voi kannustaa nuoria liikkumaan enemmän.

Yhteisöllisyys

Yksi tärkeimmistä seurakunnan piirteistä on yhteisöllisyys ja tämä korostuu myös salibandykerhoissa. Lapset ja nuoret tapaavat salibandyn parissa muita ikäisiään ja saavat uusia ystäviä. Pelaaminen tuttujen ja mukavien ihmisten kanssa motivoi nuorta tulemaan salibandyharjoituksiin aina uudestaan. Joukkuelajeissa hyvä yhteishenki on muutenkin ytimessä, sillä sen ansiosta myös yhteistyö pelaa.

Kilpailuhenkisyys

Vaikka salibandykerhoissa pelataankin yleensä leikkimielellä, kilpailuhenkisyys kiehtoo monia nuoria. Seurakuntien urheilutoiminnan ei ole tarkoitus olla liian kilpailuhenkistä, mutta pieni jännitys motivoi nuoria kehittymään salibandyssa. Nuori pääsee haastamaan itseään, kun hän pelaa muita ikäisiään vastaan ja samalla hän kehittää erilaisia tärkeitä taitoja.

Salibandy lajina on sinänsä säännöiltään helppo, mutta pelissä täytyy kuitenkin käyttää erilaisia taktiikoita vastuksen voittamiseen. Nuori voi näin kehittää omaa päättelykykyään pelilukutaitojen ansiosta. salibandy.io sivustolla pääset tutustumaan salibandyyn paremmin pelinä.

Hyvinvointi ja terveys

Kun nuori huomaa voivansa hyvin salibandyharjoitusten seurauksena hän voi paremmin ja se motivoi häntä harrastamaan liikuntaa useammin. Nuoresta on saattanut aikaisemmin tuntua, että urheilu on tylsää pakkopullaa, mutta salibandya pelatessa ei välttämättä edes huomaa liikkuvansa, kun on niin pelin pyörteissä.

Samalla myös nuoren itsetunto kasvaa onnistumisten seurauksena, kun nuori kehittyy salibandyn pelaamisessa. Koska seurakuntien salibandykerhoissa ei pelata liian vakavasti, nuori pääsee aloittamaan pelaamisen helposti matalallakin taitotasolla. Urheilukerhoissa nuoria kannustetaan pelin tiimellyksessä, vaikka virheitäkin sattuu aina. Harjoittelun seurauksena nuori voi kehittyä salibandyssä taitavaksikin.