Uhkapelit ja kristinusko

[ivcs]
Type: article
Parent page: Kristittynä Suomessa ja kristinuskon opiskelu
[/ivcs]

Kirkko tarjoaa tukea moneen eri elämänvaiheeseen ja kriisiin. Kriisejä ilmenee jokaisen ihmisen elämässä väistämättä ja niistä selviämiseen tarvitsemme usein ulkopuolista apua. Päihteet, rikollisuus ja muut riippuvuudet ovat kipukohtia, jotka koskettavat myös läheisiä ja muita ympärillä olevia ihmisiä. Yksi nykypäivän suurimmista riippuvuuksista on vedonlyönti ja rahapelit. Vedonlyöntiä ja rahapelien pelaamista harrastaa yhä useampi suomalainen. Pelien pelaaminen onnistuu helposti verkossa ja monesti riippuvuus ja vastuuttomuus lisääntyy huomaamattomasti. Vaikka länsimaissa korostetaankin yksilön vapautta päättää omasta rahankäytöstään, koskettavat uhkapelien haitat usein myös montaa muutakin kuin itse pelaajaa.

Uhkapelien vaarat

Uhkapelien pelaamiseen liittyvät riskit ja vaarat ovat huomattavia. Monille pelaamiseen kuluu paljon aikaa ja lähimmäisiä ei enää pysty ottamaan huomioon samalla tavalla. Lähimmäisen huomioiminen ja tukeminen ovat osa kristityn elämää. Jos aika kuluu pelaamiseen, ovat myös ihmissuhteet vaarassa. Ihmissuhteiden hoitamisen lisäksi monilla vaarantuu myös taloudellinen tilanne vedonlyönnin ja uhkapelien myötä. Taloudellisen tilanteen tasapainottamiseksi kannattaa pelaaminen lopettaa täysin. Siinä vaiheessa kun pelaaminen vaikuttaa muuhun elämääsi, läheisiisi, työpaikkaasi tai vapaa-aikaasi, on aika lopettaa. Uhkapelit ovat vastuutonta ajan ja rahan käyttöä, eivätkä ne palvele omaa uskoasi. Vedonlyönti sisältää monia eettisiä ongelmia ja asettaa ihmisiä tarpeettomaan kilpailutilanteeseen. Kristityt ovat kaikki uskossaan tasavertaisia Jumalan ja hänen armonsa edessä.

Hae apua seurakunnasta

Seurakunta tarjoaa paljon apua riippuvuuksien hoitamiseen. Heiltä saat tukea vedonlyönnin ja pelaamisen lopettamiseksi. Kirkko tarjoaa myös keskusteluapua kariutuneiden ihmissuhteiden hoitamiseksi. Keskusteluapua saat helposti verkosta chatin tai sähköpostin välityksellä. Voit ottaa yhteyttä myös puhelimitse tai kirjeitse. Seurakunnan henkilökunta on käytettävissä myös kasvotusten tapaamiseksi ja he kuuntelevat mielellään. Avun hakeminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, eikä sitä tarvitse hävetä. Meillä kaikilla on omat haasteemme elämässä. Kirkon kautta pääset myös osallistumaan jumalanpalveluksiin. Jumalanpalvelukset sisältävät uskontunnustuksen ja yhteisen ripin. Ripille on mahdollista päästä myös yksityisesti. Yksityisellä ripillä voit käyttää kirkon valmiita tekstejä synnin tunnustamiseksi tai omia sanojasi. Tämä auttaa purkamaan ongelmatilannetta ja ehkäisemään niiden syntymistä jatkossa. Ripin vastaanottaja voi lukea joko sinulle tai yhdessä kanssasi synnintunnustuksen.