Kristillinen kirkko ja pelaaminen

Kristillinen kirkko ja pelaaminen

Kuten kaikki muutkin asiat elämässä, myös jopa kristinusko on muokkautunut vuosi satojen aikana. Mikään ei pysy täysin samana, sillä ihmiskunnan vaatimukset muuttuvat, ja sen mukana kaikki muu. Tottakai kristinusko on myös jakautunut eri tavoin, minkä ansiosta meillä on luterilainen usko. Jos erilaisia muutoksia ei olisi tapahtunut, niin kotimaamme yleisin usko ei olisi edes olemassa.

Ihmiset ovat varsin hedonistisia nykyään. Monet meistä nauttivat erilaisista elämää värittävistä asioista. Oli kyseessä sitten sudoku pelin ratkaiseminen tai jonkun muun pelin voittaminen, se tuo hyvää mieltä ihmiselle. Mitä mieltä kuitenkin uskontomme on tästä asiasta? Hyväksyykö raamattu erilaisten kasino opas sivustojen käyttämisen, vai onko nettipelaaja tuomittu?

Kolehdin kerääminen ja luterilaisuus

Monet meistä tuntevat luterilaisen uskon alun. Martin Luther vastusti kirkon tapaa kerätä kolehtia, heidän väittäessään sen olevan ainoa tie taivaaseen. Tämä oli varsinkin epäreilua niille kansalaisille, jotka olivat köyhempiä. Kirkolla ei ollut oikeutta kerätä varoja tällä tavalla, itse rikastuen, kun kansa köyhtyy.

Tästä johtuen luterilaisuus perustettiin. Tämä pohjautui enemmän ihmisen tekoihin, kuin lompakon nyöreihin. Siitä syystä uskonto saikin kannatusta myös monilta köyhemmiltä kansalaisilta. He pystyivät tuntemaan kuuluvansa myös kirkkoon, vaikka heillä ei ehkä ollutkaan yhtä paljon varoja kuin kaikista rikkaimmilla kansalaisilla.

Kirkon järjestämät tapahtumat

Kirkkojen ylläpitäminen on kuitenkin kallista. Henkilökunta tarvitsee palkkaa ja jopa kirkkojen rakennuksena ylläpitäminen on hyvinkin tyyristä. Tottakai suomessa monet meistä maksavat kirkollisveroa, mikä auttaa tässä asiassa. Sen avulla voidaan huolehtia, että rakennukset pysyvät kunnossa.

Eri kirkot ovat myös järjestäneet erilaisia tapahtumia tukeakseen toimintaansa. Tämä saattaa aluksi värähtää meidän luterilaisten korvaamme ikävästi, mutta toisaalta se on loppujen lopuksi hyvin erilaisella tarkoituksella. Osanottajat pääsevät pitämään mukavan illan, kuten pelaamalla bingoa ystäviensä kanssa, tietäen että kerätty raha menee kirkon huoltamiseen.

Missään ei väitetä, että ottamalla osaa näihin tapahtumiin pääsisit välittömästi taivaaseen. Sen ansiosta nämä tapahtumat sopivat hyvinkin luterilaisten uskoon. Kirkon ei kuulu valehdella uskojilleen, mutta tottakai he voivat tarjota mukavan tavan viettää illan.

Uskon suhtautuminen pelaamiseen

Kuten kerroimme yllä, uskon tulee mukautua ihmiskunnan mukana. Muuten se valitettavasti korvataan uudella uskolla. Yleisesti ottaen luterilaisuus ei suoranaisesti kiellä moniakaan asioita. Raamattu on tarkoitettu oppaaksemme uskonnossamme, muttei suoranaiseksi laiksi. Sitä voidaan käyttää apuna hetkinä, jolloin on hämärää, mutta sen ei tarvitse määrittää aivan jokaista liikettä.

Sitä paitsi uskon suhtautuminen pelaamiseen riippuu niin pelistä kuin myös pelaamisen tarkoituksesta. Esimerkiksi pelit, joiden avulla pelaaja ei voi aiheuttaa harmia muille eivät ole suoranaisesti kiellettyjä millään tavalla. Lisäksi, kuten mainitsimme yllä, erialisia pelejä voidaan käyttää myös hyvään tarkoitukseen. Niitä voidaan käyttää niin opetuksessa kuin myös viihdykkeenä eri ihmisille. Ne voivatkin olla silloin tällöin loistava vaihtoehto.

Välitä lähimmäisistäsi

Läheisimmistä välittäminen on yksi tärkeimmistä arvoista monissa eri uskoissa. Niin se on myös luterilaisessa uskossa. Se vaikuttaa myös erilaiseen pelaamiseen eri tavoin. Jos itse pelaat, sinun tulee pelata vastuullisesti, ettei pelaamisesi vaikuta negatiivisesti lähimpiin ihmisiisi. Voit varmistaa, että pelaat vastuullisesti käyttäen erilaisia työkaluja. Aseta aina rajat pelaamiseen, ja tarvittaessa ota yhteyttä erilaisiin organisaatioihin saadaksesi apua.

Sama pätee myös, jos joku lähimmäisesi pelaa. Sinun tulee auttaa heitä varmistamaan, että heidän pelinsä pysyy hallinnassa. Monet kirkot tarjoavat myös apua, jos otat mieluummin heihin yhteyttä. He voivat antaa erilaisia ohjeita miten voit auttaa lähimmäistäsi.