Historian kuuluisimpia vetoja

Vedonlyöntiä on harrastettu pitkään, aina Raamatun ajoista asti. Historia tuntee monia kuuluisia vetoja, joista osa on vuosisatojen takaisia, ja osa taas lyöty ihan viime vuosina. Tutustu muutamaan historialliseen vetoon ja kukapa tietää, kenties osut niiden innoittamana pian itsekin jättipottiin!

Kleopatra ja Marcus Antonius löivät vedon ateriasta

Tunnetun legendan mukaan roomalainen kenraali Marcus Antonius ja Egyptin kuningatar Kleopatra olivat aterioimassa, mutta nirso Kleopatra ei ollut järin vaikuttunut hänelle tarjotusta ateriasta, jonka rinnalla Ruotsin-laivojen ja Las Vegasin kasinoiden buffetitkin kalpenisivat. Marcus Antonius tähän sitten tokaisi, että mikä voisi olla parempaa kuin tämä ateria? Kleopatra väitti, että voisi käyttää 10 miljoonaa sestertiusta yhteen ateriaan – sestertius oli kyseisen ajan rahayksikkö, jonka arvosta kertoo jotain se, että yhden orjan on voinut ostaa noin 6 500 sestertiuksella. Kleopatra siis väitti pystyvänsä kuluttamaan yhteen ateriaan enemmän rahaa kuin 1 500 orjaan!

Tätä Marcus Antonius ei kuitenkaan voinut uskoa. Voisiko tällaista summaa todella käyttää yhteen ateriaan? Urheilumiehenä ja vedonlyöjänä Marcus tarttui tilaisuuteen ja löi vedon. Seuraavana päivänä heidän eteensä tuotiin jälleen samanlainen buffetti, josta tavalliset kuolevaiset voivat vain haaveilla. Marcus tiedusteli aterian hintaa, mutta Kleopatra kuittasi utelut tylysti ilmoittamalla, että tämä on vasta alkusoittoa, ja 10 miljoonan pääruoka on vasta tulossa.

Ylellisen aterioinnin jälkeen heidän eteensä tuotiin pieni kuppi, joka oli täynnä viinietikkaa. Marcus Antonius tätä ihmetteli, vaan ei kauaa – Kleopatra otti korvastaan korvakorun, joka koostui siihen asti nähdyistä helmistä kenties maailman suurimmasta ja kalleimmasta helmestä. Hän tiputti noin 5 miljoonan sestertiuksen arvoisen helmen viinietikkaan, joka liutti koko komeuden. Tämän hän toisi vielä toisenkin korvakorunsa kohdalla, ja Marcus Antonius joutui nielemään tappionsa samalla kun Kleopatra nielaisi 10 miljoonan arvoiset liuenneet korvakorunsa.

Floyd Mayweatherin kuuluisat vedot

Tarina Marcus Antoniuksen ja Kleopatran vedosta saattaa olla pelkkää legendaa, sillä tarinan todenperäisyyttä ei pystytä millään varmistamaan. Toisin on kuitenkin Floyd Mayweatherin kohdalla, sillä hänen tekemistään historiallisista vedoista on esimerkiksi kuvakaappauksia. Nyrkkeilijä on innokas vedonlyöjä, ja erikoitunut etenkin jenkkifutis- ja koripallovetoihin.

Yksi kuuluisimmista Floydin vedoista on miljoonan dollarin veto Oregon Ducksille. Mayweather isku -7,5 tasoitusvedon kun Ducks pelasi Arizona State Wild Catsia vastaan, ja kuinka ollakaan – Ducks hoiti homman ja voitti 43–17.

Toinen tunnettu Mayweatherin veto on yksi helpoimmista voitetuista vedoista kautta aikojen. Kyseessä oli NFL-matsi Indiana Coltsin ja Jacksonville Jaguarsin välillä, ja Colts oli ehdoton ennakkosuosikki umpisurkeaa Jaguarsia vastaan. 720 000 dollarin veto poiki Mayweatherille yli 685 000 dollarin voiton, kun Colts jyräsi Jagsin 44–17.

Jos haluat itse näyttää taitosi, Mr Green vedonlyönti tarjoaa paljon kohteita niin jenkkifutikseen, koripalloon kuin kaikkiin muihinkin suosittuihin lajeihin.