10 vinkkiä terveellisempään elämään

Kuinka terve olet? Onko sinulla terveellinen ruokavalio? Käytkö säännöllisesti? Juotko vähintään kahdeksan lasillista vettä päivässä? Nukutko tarpeeksi joka päivä? Elätkö terveitä elämäntapoja?

Kehomme on temppelimme ja meidän on pidettävä siitä huolta. Tiedätkö, että yli 70 % amerikkalaisista on joko lihavia tai ylipainoisia? Se on hullua! Ajattele kehoasi fyysisenä kuorina, joka vie sinut läpi elämän. Jos käytät sitä toistuvasti, kuori kuluu nopeasti.

Elämä on kaunista, etkä halua turhautua tarpeettomiin terveysongelmiin. Tänään elintärkeät elimet voivat toimia hyvin, mutta eivät ehkä huomenna. Älä ota terveyttäsi itsestäänselvyytenä. Pidä vartalostasi hyvää huolta.

Hyvä terveys ei ole vain terveellistä ruokavaliota ja liikuntaa, vaan myös positiivista asennetta, positiivista minäkuvaa ja terveellisiä elämäntapoja sekä hauskanpitoa. Jos halut pitää hauskaa voit perehtyä NetBet:tiin. Tässä artikkelissa jaan 10 vinkkiä terveellisempään elämään.

1. Juo enemmän vettä. Useimmat meistä eivät juo tarpeeksi vettä joka päivä. Vesi on välttämätöntä kehomme toiminnalle. Tiesitkö, että yli 60 % kehostamme koostuu vedestä? Vettä tarvitaan kehon toimintojen suorittamiseen, jätteiden poistamiseen sekä ravinteiden ja hapen kuljettamiseen kehomme ympärille. Koska menetämme vettä päivittäin virtsan, suolen liikkeiden, hikoilun ja hengityksen kautta, meidän on lisättävä veden saantiamme.

Lisäksi juomavesi auttaa laihtumaan. Ylipainoisten tai lihavien ihmisten keskuudessa tehty Health.com -tutkimus osoitti, että juovat vettä 4,5 kiloa enemmän kuin kontrolliryhmä! Tutkijat uskovat, että se johtuu siitä, että juominen enemmän vettä auttaa täyttämään vatsasi, jolloin sinusta tulee vähemmän nälkä ja vähemmän syöminen.

Tarvitsemamme veden määrä riippuu eri tekijöistä, kuten kosteudesta, fyysisestä aktiivisuudestasi ja painostasi, mutta yleensä tarvitsemme 2,7–3,7 litraa vettä päivässä. [2] Koska ruoan saanti on noin 20 % nesteen saannistamme, meidän on juotava noin 2,0–3,0 litraa vettä tai noin 8–10 lasillista (nyt tiedät, miten 8 lasin suositus syntyi!). Yksi tapa kertoa, oletko nesteytetty – virtsasi pitäisi olla hieman keltainen. Jos ei ole, kuten tummankeltainen tai jopa oranssi, et saa tarpeeksi vettä! Muita merkkejä ovat kuivat huulet, suun kuivuminen ja vähäinen virtsaaminen. Juo ensin vettä ennen kuin jatkat tätä artikkelia!

2. Nuku riittävästi. Kun et lepää hyvin, kompensoit syömällä enemmän. Yleensä se on roskaruokaa. Lepää riittävästi, eikä sinun tarvitse välipaloja pysyäksesi hereillä. Myös unen puute aiheuttaa ennenaikaista ikääntymistä, etkä halua sitä!

3. Meditoi. Meditaatio rauhoittaa mielesi ja rauhoittaa sielusi. Jos et tiedä miten meditoida, älä huoli.

4. Liikunta. Liikkuminen on elämää. Tutkimukset ovat osoittaneet, että päivittäinen harjoittelu tuo valtavia etuja terveydellemme, mukaan lukien eliniän pidentäminen, sairauksien riskin pienentäminen, suurempi luutiheys ja laihtuminen. Lisää aktiivisuutta elämässäsi. Valitse käveleminen kuljetuksen yli lähietäisyyksille. Kiipeä portaita hissin sijaan. Liity aerobic- tai tanssitunnille. Valitse mieleisesi urheilulaji (katso vinkki 5).

5. Valitse urheilulajeja ja liikuntaa, joista pidät. Kun nautit urheilusta, haluat luonnollisesti tehdä sitä. Liikunta ei ole kärsimystä ja itsesi painostamista; kyse on terveydestä ja hauskanpidosta samaan aikaan. Vaihtelun lisääminen harjoituksiin pitää ne mielenkiintoisina. Mistä harjoituksista pidät ja miten voit sisällyttää ne rutiiniin?

6. Jumppaa eri kehon osia. Älä tee vain aerobista -ohjelmaa (kuten lenkkeilyä). Harjoittele kehoasi kunnolla. Helpoin tapa on harrastaa urheilua, koska ne treenaavat erilaisia ​​lihasryhmiä. Suosittuja aktiviteetteja, joissa voit harjoitella hyvin, ovat vaellus, vaellus, uinti, koripallo, tennis, squash, sulkapallo, jooga ja frisbee.

7. Syö hedelmiä. Hedelmissä on runsaasti vitamiineja ja kivennäisaineita. Tiedätkö, että appelsiinit tarjoavat enemmän terveyshyötyjä kuin C-vitamiinipillerit? Käytä mahdollisimman paljon vitamiineja ja kivennäisaineita ruokavalion kautta eikä pillereiden avulla. Syön joka aamu erilaisia ​​hedelmiä ja ne antavat minulle energiaa. Tyydytä makuasi näillä ravitsevilla hedelmillä: banaani, papaija, kiivi, mansikat, mustikat, karhunvatukat, vadelmat, vesimeloni, rockmeloni, hunaja, persikka, omena, greippi, pomelo, mango, appelsiini.

8. Syö vihanneksia. Vihannekset ovat monien ravintoaineiden ja kivennäisaineiden lähde, kuten folaatti, K-vitamiini, A-vitamiini, mangaani ja kalium, puhumattakaan ravintokuiduista, jotka ovat tärkeitä suoliston terveydelle. Vihanneksia on kahta tyyppiä: Tärkkelyspitoiset vihannekset, kuten peruna, bataatti, jamssi ja kurpitsa; ja ei-tärkkelyspitoiset vihannekset, kuten lehtikaali, rucola, pinaatti, parsakaali, ruusukaali, pitkät pavut, tomaatti, kurkku ja sieni (teknisesti sieni). Jotkut vihannekset ovat hieman tärkkelyspitoisia ja putoavat siten keskelle: maissi, vihreät herneet, porkkana, artisokka, punajuuri, kukkakaali ja pavut (teknisesti palkokasvit). Kaikki vihannekset ovat tärkeitä ja rikastavat ruokavaliotamme.

Minulla on tyypillisesti lounaaksi joka päivä raakasalaatteja, joissa on erilaisia ​​vihanneksia, sitten keitetty illallinen, jossa on jyviä, perunoita/bataatteja ja muita herkullisia vihanneksia. Haluat syödä erilaisia ​​vihanneksia immuunijärjestelmän vahvistamiseksi (katso vinkki 9).

9. Poimi erivärisiä hedelmiä/vihanneksia. Syö aina laaja valikoima eri värejä sisältäviä hedelmiä ja vihanneksia. Ensinnäkin eri väreissä olevat hedelmät ja vihannekset edustavat erilaista antioksidanttipitoisuutta, joka poistaa vapaita radikaaleja, jotka vahingoittavat solujamme ja taistelevat kehomme tulehduksia vastaan. Toiseksi, kun syömme suuren määrän hedelmiä/vihanneksia, se luo monenlaisia ​​hyviä bakteereja suolistamme, mikä luo vahvan puolustuslinjan meidän ja ympäristön välille, parantaa immuunijärjestelmäämme ja vahvistaa pitkäaikaista terveyttämme.

Syö eri värejä sisältäviä hedelmiä/vihanneksia: valkoinen (banaani), keltainen (ananas, mango), oranssi (oranssi, papaija), punainen (omena, mansikat, vadelmat, tomaatit, vesimeloni), vihreä (avokado, lehtikaali, salaatti, kurkku), Violetti/sininen (karhunvatukat, luumut). Tässä on täydellinen luettelo väripyörän alta.

Jos sinulla on suolisto -ongelmia, varo syömästä liikaa kuitua, koska se voi aiheuttaa ruoansulatusta ja ummetusta. Nauti vähäkuituisia ruokia, kun annat suolistosi parantua, mehua hedelmistäsi/vihanneksista saadaksesi ravinteita ja rakentaa sitten koko hedelmien/vihannesten saanti.

10. Vähennä jalostettua ruokaa. Jalostettu ruoka ei ole hyvä, koska (a) suurin osa ravintoarvosta häviää näiden elintarvikkeiden luomisessa ja (b) lisätty säilöntäaine on haitallista terveydellemme. Monet jalostetut elintarvikkeet sisältävät suuren määrän suolaa, mikä johtaa korkeampaan verenpaineeseen ja sydänsairauksiin. Yleensä mitä enemmän ainesosia elintarvikkeessa on etiketissä (päättyen “ite” tai “ate”), sitä enemmän se on käsitelty. Siirry vähemmän jalostettuun ruokaan, kuten paistettu peruna sirujen päälle, tuoreet hedelmät säilykkeiden päälle ja ehjät jyvät valkoisen leivän päälle